Welkom bij J. Versteegh Hoveniers
Hoveniersbedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen.
Direct contact
Previous
Next

Hovenier Geldermalsen? J. Versteegh Hoveniersbedrijf!

Tijd en moeite besteden door te zwoegen in de tuin is niet aan iedereen uitbesteed. Net zoals het sjouwen en werken met het zware materieel dat nodig is voor tuinaanleg. Om over het professioneel uittekenen en ontwerpen van een tuin maar te zwijgen. Hiervoor is tenslotte een aanzienlijk expertise vereist, en kennis van zowel bomen en planten als de grond die u tot uw beschikking heeft. Of wat dacht u van het verwijderen van takken uit de kroon van een boom? Gelukkig kunt u hiervoor een hovenier Geldermalsen inschakelen. J. Versteegh Hoveniersbedrijf doet dit soort activiteiten met veel plezier. Wij hebben een vakkundig team van ervaren hoveniers, en vaak ook jonge hoveniers die het vak nog meester worden. We zijn tenslotte een erkend leerbedrijf. Om onze passie voor het vak over te dragen, en om onze eigen kennis en kunde scherp te houden.

 

Hovenier Geldermalsen Voor Al Uw Tuinwerkzaamheden

Als professioneel hovenier Geldermalsen kunnen we een veelzijdigheid aan activiteiten uitvoeren. Vanaf het allerprilste begin, waar uw tuin niets meer is dan een kale zandvlakte bij een nieuwbouwhuis, tot het onderhouden van de grootste landelijke tuinen. Zelfs voor bedrijfsterreinen en bijvoorbeeld tankstations draaien we onze hand niet om. We hebben natuurlijk wel een paar activiteiten die we voornamelijk uitvoeren.

Naast onkruid wieden is bemesting essentieel om uw tuin van de nodige voedingsstoffen te voorzien. Alles van fruitboom tot grasgazon heeft er baat bij. Verder is het ook noodzakelijk om een grasgazon jaarlijks te verticuteren, oftewel de moslaag die zich heeft opgebouwd te verwijderen. Een moslaag is geen mooi gezicht en het is ook niet gezond voor het gras. Het blokkeert namelijk de stroom van licht en zuurstof naar de bodem. Waar ook een moslaag op kan gaan zitten is de bestrating. Er zijn eindeloos veel verschillende materialen. Klinkers, waaltjes, beton tegels, cobblestones, grindtegels, natuursteen, enzovoorts. Elk met zijn eigen aanpak voor ontmossing. J.Versteegh, uw hovenier Geldermalsen is hier uw specialist

Ga dus voor groen in de meest gunstige zin van het woord en geef onkruid en mos geen kans.

Veelzijdig en grondig

Het onderhouden van een tuin is iets waarbij de details het verschil maken. Met wat aandacht en liefde zal alles blijven groeien en bloeien. De tuin zal er florissant bijliggen en een aangename plek zijn om tijd in door te brengen. Misschien wilt u fruit plukken of zelf verbouwde groenten of kruiden oogsten. Of misschien heeft u een rozenstruik of andere bloemen. Hoe dan ook: Het is zonde om met mooi weer binnen te blijven zitten. Er is namelijk maar weinig dat zo veel rust geeft als ’s zomers op een tuinstoel liggen en van de zon te genieten.

Uitzicht op een mooie en goed verzorgde tuin maakt dat plaatje helemaal af. Uw hovenier Geldermalsen weet dit en zal dit totaalplaatje tot in de puntjes gesnoeid houden. Misschien heeft u een heg in een vierkante vorm. Die vierkante vorm wordt alleen behouden als er ook regelmatig gesnoeid wordt. Geometrische vormen geven uw tuin een strak en harmonisch uiterlijk. Een heg zorgt er ook nog eens voor dat er niemand naar binnen kan kijken. Geen buren en geen toevallige voorbijgangers. De lijst met onderhoudsklussen voor een tuin is erg lang en uitgebreid. Het gaat maar door. Deze taken neemt hovenier Jurgen Versteegh samen met zijn team graag van u over. Tuinieren is immers hun expertise.

Tuinontwerp En -Aanleg Van Een Hovenier Geldermalsen

Een prachtige tuin om elke dag in weg te dromen begint natuurlijk met een goed tuinontwerp. Hiervoor bekijken we het liefst op locatie hoe de omstandigheden zijn. Dingen als welke omgeving de tuin in ligt, hoe vochtig of juist droog de grond is, uit welke type materiaal deze bestaat, etcetera nemen we mee in ons ontwerp. Zo zijn we zeker dat uw nieuw aangelegde tuin er over tientallen jaren nog steeds mooi bij kan liggen. Hierna volgt natuurlijk de tuinaanleg. Deze kunnen wij als hovenier Geldermalsen geheel uitvoeren. Van het regelen van grond en materialen tot het planten van een geruime selectie planten en bomen, het graven van een vijver, het leggen van bestrating en het installeren van elektra als tuinverlichting.

Tuinonderhoud Geldermalsen

Als u wilt dat die vers aangelegde tuin er over tientallen jaren nog steeds mooi bijligt zal er regelmatig onderhoud aan de tuin plaats moeten vinden. Als uw tuin alleen al regelmatig bemest wordt zal dit uw tuin al een heel stuk doen opleven. Ook het regelmatig snoeien van planten en bomen doet ze veel meer tot hun recht komen. Zo voorkomt u ook dat ze groeien op manieren die u liever niet heeft. Er is tenslotte niemand die graag een boom heeft met een tak die op hoofdhoogte over het gazon groeit.

En over dat gazon gesproken: ook dat zal regelmatig onderhouden moeten worden. Het welbekende maaien van het gras doen de meeste mensen zelf, al gaat dat niet altijd van ganser harte. Een niet gemaaid gazon oogt snel onverzorgd, en ook het gebruikscomfort laat te wensen over. Er zijn echter maar weinig mensen die graag achter de grasmaaier gaan staan. Toch moet een gazon eigenlijk gemaaid worden zodra het twee keer zo lang is als toen het net gemaaid was. Dat is dan ook een klusje dat we u als hovenier Geldermalsen graag uit handen nemen. Net als het verticuteren. Hierbij wordt het laagje van mos, gemaaid gras en andere dingen dat zich na verloop van tijd op de bodem vormt opgebroken en deels verwijderd. Hierdoor krijgt het gazon weer licht en lucht, waardoor het beter groeit. We raden aan om dit tweemaal per jaar te doen: in het voorjaar en het einde van de zomer.

Zoekt u een hovenier in Geldermalsen?

Neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier, de telefoon of per e-mail.

Kom in contact
Vind ons
Volg ons

Stuur uw bericht

Een vraag, verzoek of op zoek naar een offerte? Neem contact op!