Tijd en moeite besteden door te zwoegen in de tuin is niet aan iedereen uitbesteed. Net zoals het sjouwen en werken met het zware materieel dat nodig is voor tuinaanleg. Om over het professioneel uittekenen en ontwerpen van een tuin maar te zwijgen. Hiervoor is tenslotte een aanzienlijk expertise vereist, en kennis van zowel bomen en planten als de grond die u tot uw beschikking heeft. Of wat dacht u van het verwijderen van takken uit de kroon van een boom? Gelukkig kunt u hiervoor een hovenier Culemborg inschakelen. J. Versteegh Hoveniersbedrijf doet dit soort activiteiten met veel plezier. Wij hebben een vakkundig team van ervaren hoveniers, en vaak ook jonge hoveniers die het vak nog meester worden. We zijn tenslotte een erkend leerbedrijf. Om onze passie voor het vak over te dragen, en om onze eigen kennis en kunde scherp te houden.

 

Hovenier Culemborg voor al uw tuinwerkzaamheden

Als professioneel hovenier Culemborg kunnen we een veelzijdigheid aan activteiten uitvoeren. Vanaf het allerprilste begin, waar uw tuin niets meer is dan een kale zandvlakte bij een nieuwbouwhuis, tot het onderhouden van de grootste landelijke tuinen. Zelfs voor bedrijfsterreinen en bijvoorbeeld tankstations draaien we onze hand niet om. We hebben natuurlijk wel een paar activiteiten die we voornamelijk uitvoeren.

Tuinontwerp en -aanleg van een hovenier Culemborg

Een prachtige tuin om elke dag in weg te dromen begint natuurlijk met een goed tuinontwerp. Hiervoor bekijken we het liefst op locatie hoe de omstandigheden zijn. Dingen als welke omgeving de tuin in ligt, hoe vochtig of juist droog de grond is, uit welke type materiaal deze bestaat, etcetera nemen we mee in ons ontwerp. Zo zijn we zeker dat uw nieuw aangelegde tuin er over tientallen jaren nog steeds mooi bij kan liggen. Hierna volgt natuurlijk de tuinaanleg. Deze kunnen wij als hovenier Culemborg geheel uitvoeren. Van het regelen van grond en materialen tot het planten van een geruime selectie planten en bomen, het graven van een vijver, het leggen van bestrating en het installeren van elektra als tuinverlichting.

Tuinonderhoud

Als u wilt dat die vers aangelegde tuin er over tientallen jaren nog steeds mooi bijligt zal er regelmatig onderhoud aan de tuin plaats moeten vinden. Als uw tuin alleen al regelmatig bemest wordt zal dit uw tuin al een heel stuk doen opleven. Ook het regelmatig snoeien van planten en bomen doet ze veel meer tot hun recht komen. Zo voorkomt u ook dat ze groeien op manieren die u liever niet heeft. Er is tenslotte niemand die graag een boom heeft met een tak die op hoofdhoogte over het gazon groeit.

En over dat gazon gesproken: ook dat zal regelmatig onderhouden moeten worden. Het welbekende maaien van het gras doen de meeste mensen zelf, al gaat dat niet altijd van ganser harte. Een niet gemaaid gazon oogt snel onverzorgd, en ook het gebruikscomfort laat te wensen over. Er zijn echter maar weinig mensen die graag achter de grasmaaier gaan staan. Toch moet een gazon eigenlijk gemaaid worden zodra het twee keer zo lang is als toen het net gemaaid was. Dat is dan ook een klusje dat we u als hovenier Culemborg graag uit handen nemen. Net als het verticuteren. Hierbij wordt het laagje van mos, gemaaid gras en andere dingen dat zich na verloop van tijd op de bodem vormt opgebroken en deels verwijderd. Hierdoor krijgt het gazon weer licht en lucht, waardoor het beter groeit. We raden aan om dit tweemaal per jaar te doen: in het voorjaar en het einde van de zomer.

Contact uw Hovenier voor Culemborg e.o.

Als u erin geïnteresseerd bent om tuinierwerkzaamheden aan ons uit te besteden, neem dan vooral contact met ons op. Ons contactformulier staat op elk moment van de dag klaar voor al uw vragen en opmerkingen, net als ons e-mailadres. En tijdens kantooruren kunt u ons ook altijd bellen. Telefoon: 06 236 235 10