Boomverzorging Tiel is een taak waar J.Versteegh hoveniersbedrijf een professionele aanpak voor heeft. Ons team van deskundige medewerkers is helemaal op de hoogte van de nieuwste technieken op het gebied van boomverzorging. Het onderhoud van bomen lijkt simpel maar is echt specialistisch werk. Bij ondeskundige verzorging kunnen er juist meer problemen ontstaan, met alle gevolgen van dien.

Wat is dat eigenlijk, boomverzorging?

In de praktijk komt er heel wat bij kijken voor een hoveniersbedrijf zich echt kan wijden aan boomonderhoud. Door de verschillen tussen onderlinge boomsoorten is er ook een heel scala aan kennis nodig. Taken die onder boomverzorging vallen zijn bijvoorbeeld:

  • het snoeien van bomen
  • diagnoses stellen en ziektebestrijding
  • groeiverbetering
  • weghalen van zieke/dode/grote bomen
  • het planten en verplanten van bomen
  • ongedierte bestrijden in bomen, denk aan de eikenprocessierups die voor veel overlast zorgt

Voor al deze dingen is zeer specialistische kennis nodig, omdat elke boomsoort weer een andere soort zorg nodig heeft. Ook ziektes en ongedierte die voorkomen verschillen per boomsoort.

Bomen kunnen honderden jaren oud worden, mits ze goed onderhouden worden. Bomen de ruimte geven om te groeien is In onze stedelijke gebieden, die steeds drukker worden, willen de bomen wel eens in het gedrang komen en moeten soms zelfs sneuvelen. Zonde! Vaak wordt er dan ter vervanging wel een nieuw, jong exemplaar aangeplant. Het duurt echter jaren voor die boom net zo groot is. Ook kunnen bestaande bomen die in goede gezondheid verkeren in de problemen komen door stedelijke ontwikkeling. Als er bijvoorbeeld een nieuw gebouw komt dat de zon van de boom wegneemt kan dat grote gevolgen hebben. En bestrating kan de oppervlakkige wortels van een boom beschadigen, waardoor de toevoer van voedingsstoffen naar de takken beperkt kan worden, en de boom letterlijk kan komen te wankelen.

Rooien, snoeien & onderhoud

We onderscheiden bij boomonderhoud eigenlijk drie activiteiten:

– Rooien is het verwijderen van bomen. Dit hoeft niet te betekenen dat een boom ziek is. Het kan ook zijn dat de standplaats voor overlast zorgt. Een boom omzagen is hier meestal niet genoeg voor. De stronk blijft dan namelijk staan, en het verwijderen daarvan kan een hele opgave zijn. Professionele apparatuur als onze stobbenfrees maakt hier licht werk van.

Al ons apparatuur en personeel is VCA gecertificeerd.

– Snoeien is het verwijderen van takken voor verschillende doeleinden. Innemend snoeien bijvoorbeeld is het kleiner maken van een boom. Dit gebeurt wanneer een boom te groot wordt en de takken te zwaar. Uitdunnend snoeien is het weghalen van dood hout. Dat geeft het zonlicht meer de ruimte om op de boom te vallen. Hierdoor groeit hij weer beter en gezonder. Begeleidend snoeien is meer bedoeld om de boom te sturen naar de vorm waarin hij gewenst is. Bijvoorbeeld om laaghangende takken weg te houden, of de kroon in een bepaalde vorm te krijgen. Met een hoogwerker of door te klimmen kunnen we zelfs bij de hoogste takken.

– Onderhoud is het gezond houden van bomen door regelmatig onderzoek te doen naar en bij bomen. Als er problemen ontstaan moeten die bestreden worden voor zover dat mogelijk is.

Bij boomverzorging Tiel gaat het dus om het rooien, snoeien en onderhoud van bomen. Bomen groeien door en moeten van tijd tot tijd wel onderhouden worden. Als dat niet wordt gedaan kan het grote gevolgen hebben voor zowel de boom als de omgeving.

Boom verzorging Tiel

Bij hoveniersbedrijf Tiel bent u aan het goede adres voor uw boomverzorging. Wilt u meer weten over boom verzorging Tiel of heeft u vragen over uw boom in de tuin? Neemt u dan contact op voor deskundig advies.