Bomen kunnen generaties oud worden. Ze zijn levende geschiedenis. Helaas zijn er echter ook vele factoren die een boom kunnen bedreigen. Zo zijn er allerlei schimmels die de stam of de wortels kunnen aantasten. Gelukkig zijn er specialisten die uw bomen kunnen verzorgen. Voor boom verzorging Ijsselstein kunt u bij hoveniersbedrijf J. Versteegh terecht.

Boomverzorging Ijsselstein: expertise

Bij boomverzorging komt veel kijken. Een boomverzorger heeft veel kennis nodig. Wist u dat u in een Nederlands bos alleen al meer dan 80 verschillende bomen kunt aantreffen? Elke boom heeft weer andere eigenschappen waar rekening mee gehouden moet worden bij de verzorging.

Bij J. Versteegh heeft men veel kennis over de verschillende soorten bomen. Sommige bomen zijn gevoeliger voor bepaalde ziekten dan andere bomen. De eikenspintkever zal niet snel het hout van een wilg eten. Er bestaan vele soorten bomenziekten met elk hun eigen geneeswijzen. Soms geneest een boom ook weer vanzelf. J. Versteegh helpt om uw boom weer gezond te maken en te houden. We kunnen u bovendien allerlei advies geven over bomen.

Boom verzorging Ijsselstein: vaardigheden

Een boomverzorger is een vakman. Hij beschikt over specifieke vaardigheden. Hij weet bijvoorbeeld de beste manier van kroonverankering of om bomen te snoeien.

Het personeel van hoveniersbedrijf J. Versteegh heeft een goede opleiding gehad waarbij ze getraind zijn in alle aspecten van boomverzorging. Wij zijn bovendien een erkend leerbedrijf. Regelmatig lopen er dus jonge mensen stage bij ons die in de praktijk kennis maken met ons prachtige vak.

Rooien, snoeien & onderhoud

We onderscheiden bij boomonderhoud eigenlijk drie activiteiten:

– Rooien is het verwijderen van bomen. Dit hoeft niet te betekenen dat een boom ziek is. Het kan ook zijn dat de standplaats voor overlast zorgt. Een boom omzagen is hier meestal niet genoeg voor. De stronk blijft dan namelijk staan, en het verwijderen daarvan kan een hele opgave zijn. Professionele apparatuur als onze stobbenfrees maakt hier licht werk van.

Al ons apparatuur en personeel is VCA gecertificeerd.

– Snoeien is het verwijderen van takken voor verschillende doeleinden. Innemend snoeien bijvoorbeeld is het kleiner maken van een boom. Dit gebeurt wanneer een boom te groot wordt en de takken te zwaar. Uitdunnend snoeien is het weghalen van dood hout. Dat geeft het zonlicht meer de ruimte om op de boom te vallen. Hierdoor groeit hij weer beter en gezonder. Begeleidend snoeien is meer bedoeld om de boom te sturen naar de vorm waarin hij gewenst is. Bijvoorbeeld om laaghangende takken weg te houden, of de kroon in een bepaalde vorm te krijgen. Met een hoogwerker of door te klimmen kunnen we zelfs bij de hoogste takken.

– Onderhoud is het gezond houden van bomen door regelmatig onderzoek te doen naar en bij bomen. Als er problemen ontstaan moeten die bestreden worden voor zover dat mogelijk is.

Bij boomverzorging Ijsselstein gaat het dus om het rooien, snoeien en onderhoud van bomen. Bomen groeien door en moeten van tijd tot tijd wel onderhouden worden. Als dat niet wordt gedaan kan het grote gevolgen hebben voor zowel de boom als de omgeving.

Boomverzorging Ijsselstein: veiligheid

Bij het verzorgen van bomen wordt logischerwijs veel geklommen. Helaas gebeuren er vaak ongelukken met het werken op grote hoogte. Dat gebeurt vooral als er geen rekening met de veiligheidsvoorschriften wordt gehouden. Bij J. Versteegh vinden we veiligheid bijzonder belangrijk. Niet alleen onze veiligheid, maar natuurlijk ook uw veiligheid.

Hoe maken we de risico’s zo klein mogelijk? Ten eerste door alleen te werken met VCA gekeurde machines. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Millieu. Dit keurmerk is bedoeld om het veilig werken te stimuleren en daardoor het aantal ongelukken te verminderen. De machines met een VCA certificaat zijn dus veilig voor ons en voor u.

We bezitten speciaal klimmateriaal bij J. Versteegh waarmee we veilig kunnen klimmen. We maken bovendien vaak gebruik van een hoogwerker om op lastig bereikbare plaatsen te komen zonder dat we enig gevaar lopen. Als ons personeel werkend aan hoogwerkers, versnipperaars, klimwerkzaamheden, Stobbe frezen, stronken rooien, zijn allen VCA gecertificeerd , zonder papieren wordt er niet geklommen.

Hovernierbedrijf J. Versteegh

Bij J. Versteegh doen we veel meer dan alleen boomverzorging. We onderhouden particuliere tuinen en bedrijfstuinen. We zorgen voor het groen bij tankstations. In de winter doen we aan gladheidbestrijding. We ontwerpen bovendien tuinen. Wilt u een prachtige tuin die voldoet aan al uw wensen? Wij ontwerpen een tuin die geheel bij u past. We kunnen de tuin daarna ook voor u aanleggen. Wilt u zelf aan de slag in uw tuin? U kunt bij ons allerlei tuingereedschap en machines huren. J. Versteegh is werkzaam in allerlei branches. We werken zowel voor particulieren als voor bedrijven, overheden en instellingen.

U kunt ons bedrijf in het prachtige dropje Beesd bezoeken en ons persoonlijk ontmoeten. U kunt ook contact met ons opnemen via het formulier op onze contactpagina, per telefoon of per e-mail.